U Srbiji više automobila i manje udesa

Bez autora
Mar 28 2010

Prošle godine je u Srbiji registrovano za 10,1 odsto više putničkih automobila nego u 2008. Broj registrovanih teretnih vozila povećan je za 6,5 odsto, a dinamičan rast, od 8,5 odsto, zabeležen je kod motocikala. Od domaćih proizvođača motornih vozila najzastupljenija je, naravno, bila „zastava”, sa putničkim automobilima, a od stranih „folksvagen”, „opel”, „ford”, „fiat”, „reno”, „mercedes”, „pežo” i „škoda”. Broj prutničkih automobila koja su prvi put registrovana povećan je za 44,8 odsto, a specijalnih putničkih vozila za 82,9 odsto. U RZS smatraju da je do tako izuzetnog rasta došlo zbog obaveze da se vozila sa registracijom Crne Gore preregistruju na registraciju Srbije. Ukupan broj saobraćajnih nezgoda u prošloj godini je, uprkos povećanju broja vozila, smanjen za 5,1 odsto u odnosu na 2008, a broj poginulih za skoro 10 odsto.

U Srbiji više automobila i manje udesaProšle godine je u Srbiji registrovano za 10,1 odsto više putničkih automobila nego u 2008, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Broj registrovanih teretnih vozila povećan je za 6,5 odsto, a dinamičan rast, od 8,5 odsto, zabeležen je kod motocikala.

Od domaćih proizvođača motornih vozila najzastupljenija je, naravno, bila „zastava”, sa putničkim automobilima, a od stranih „folksvagen”, „opel”, „ford”, „fiat”, „reno”, „mercedes”, „pežo” i „škoda”.

Broj prutničkih automobila koja su prvi put registrovana povećan je za 44,8 odsto, a specijalnih putničkih vozila za 82,9 odsto.

U RZS smatraju da je do tako izuzetnog rasta došlo zbog obaveze da se vozila sa registracijom Crne Gore preregistruju na registraciju Srbije.

Ukupan broj saobraćajnih nezgoda u prošloj godini je, uprkos povećanju broja vozila, smanjen za 5,1 odsto u odnosu na 2008, a broj poginulih za skoro 10 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik